Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  26.07.2015  18:04

Autor/s: Redacció

Demòcrates de Catalunya ja té més batlles i regidors que no Unió

La nova formació socialcristiana aspira a ser la quarta força municipal del Principat

Men?ame
 

El trencament de CiU continua tenint conseqüències, especialment per a Unió Democràtica. Després de la dissolució de desenes d'executives territorials i de centenars de militants, també han fugit de la formació de Josep Antoni Duran i Lleida i Ramon Espadaler la meitat dels seus càrrecs municipals: batlles i regidors. Concretament, 22 batlles, 118 regidors, 15 consellers comarcals i 5 consellers municipals s'han apuntat a les files de Demòcrates de Catalunya, la nova formació socialcristiana i independentista. 

El moviment creat per Toni Castellà, Núria de Gispert i Joan Rigol, entre més ex-dirigents d'Unió, aspira a ser la quarta força municipal de Catalunya. Dels 43 batlles que tenia Unió, tan sols 21 s'han quedat al costat de Duran i Espadaler.

Toni Castellà ha remarcat la força de base de la nova formació política: 'Tinc el convenciment que en dues setmanes Demòcrates de Catalunya esdevindrà la quarta força municipal del país. El PSC i el que queda d'Unió han decidit de ser crosses de l'unionisme. Quan diuen que la llista de Junts pel Sí és un poti-poti, diuen que ells no volen renunciar als seus interessos particulars, que volen mantenir els privilegis d'una elit a costa del patiment de tot un poble. Nosaltres sí que renunciem a una part per guanyar el tot en favor del benestar dels ciutadans de Catalunya. La tercera via és una via morta, és la síndrome d'Estocolm'.