Un jutge obliga l’Ajuntament de Cardedeu a penjar la bandera espanyola

  • L'equip de govern, format per ERC i CUP, cerca un lloc on posar la bandera

VilaWeb
ACN
05.07.2015 - 09:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Cardedeu (Vallès Oriental) ha rebut un requeriment judicial que l’obliga a penjar la bandera espanyola, segons que ha pogut saber l’Agència Catalana de Notícies. El document fa referència a la sentència dictada el 8 de maig, en la qual el jutge contenciós administratiu número 9 de Barcelona estima el recurs de la delegació del govern espanyol i obliga l’ajuntament a col·locar la bandera ‘d’acord amb la llei’. L’equip de govern, format per ERC i CUP, cerca el lloc on posar-la i així complir la sentència, segons que explica el batlle Enric Olivé, d’ERC. Es dóna el cas que l’única bandera que hi ha actualment a la façana de l’ajuntament és una estelada de fons groc.

La delegació del govern espanyol havia requerit l’any 2012 dues vegades a l’anterior batllessa, la convergent Calamanda Vila, la col·locació de la bandera espanyola a la Casa de la Vila.

L’ajuntament, amb tot, responia que s’havien de fer obres a la façana per a poder disposar dels pals necessaris ‘per a donar compliment a l’imperatiu legal de tenir totes les banderes penjades’ i afegia que ‘no s’ha procedit a executar les obres per falta de pressupost, i que la subvenció (per aquestes obres) es faria efectiva l’any 2016’, segons que recull la sentència a què ha tingut accés l’ACN. 

La delegació del govern va presentar al principi del 2014 un recurs contenciós administratiu contra la ‘inactivitat’ de l’Ajuntament de Cardedeu, que no va fer les obres ni va penjar la bandera. La sentència del 8 de maig considera que l’ajuntament hauria d’haver fet alguna actuació ‘provisional o transitòria’ per a penjar la bandera. El text afegeix que l’argument de l’ajuntament ‘fa referència a un conjunt d’obres i de reparacions sense que hagi estat acreditat que la llei de banderes hagi de ser complerta únicament i exclusivament mitjançant la realització conjunta de les esmentades obres’. 

Una estelada de fons groc 

El nou batlle de Cardedeu, el republicà Enric Olivé, ha explicat que l’equip de govern cerca el lloc per a instal·lar la bandera. La façana de l’edifici té ara una única bandera: una estelada de fons groc col·locada el dia de la investidura, el 13 de juny. L’estelada no oneja en cap pal, perquè no hi ha pals, sinó penja directament de la paret. El batlle ha explicat que aquesta bandera no es retirarà i que la seva col·locació serà validada en el pròxim ple ordinari. 

L’acord de govern entre ERC i CUP estableix que l’ajuntament donarà ple suport al procés sobiranista i a la ‘ruptura’ amb l’estat espanyol. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any