Guanyem Badalona començarà negociacions la setmana vinent per a formar govern

  • Dilluns farà públic el calendari i les seves línies vermelles · La resta de partits d'esquerres s'han compromès a garantir la investidura de Dolors Sabater

VilaWeb
ACN
28.05.2015 - 12:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Guanyem Badalona en Comú començarà negociacions la setmana vinent amb la resta de partits polítics per intentar configurar el futur govern de la ciutat, una vegada la resta de partits d’esquerres (PSC, ERC i ICV-EUiA-EP) s’han compromès a garantir la investidura de la cap de llista, Dolors Sabater. La número tres de la candidatura, Laia Sabater, diu que no negociaran ‘amb el retrovisor posat’, però adverteix que s’han de valorar els resultats electorals i la posició en què queda cada partit: ‘Hi ha forces que han sortit més reforçades i altres que menys i, internament, alguns partits s’haurien de replantejar quines cares visibles tenen’, ha etzibat.

Explica que la proposta que es plantejarà a l’assembla no suposarà cap ‘venjança’ respecte a la resta de partits, tot i que no n’ha transcendit cap detall més enllà d’insistir en la necessitat de prioritzar els serveis socials, la transparència i les pràctiques de bon govern per a Badalona.

A partir de dilluns començaran un calendari de converses en el qual inclouran tots els partits polítics, excepte el PP. Així, a més de trobar-se amb els partits d’esquerres, Guanyem Badalona parlarà també amb CiU i C’s per conèixer la seva posició respecte al futur consistori.

Guanyem Badalona han defensat el pacte de partits per a desbancar Garcia Albiol, que aquests dies ha reivindicat la llista més votada. ‘Té capacitat de governar qui té capacitat de construir majories i això s’ha de respectar’, ha dit José Téllez, número dos de la candidatura.

Téllez també ha recordat que Garcia Albiol va intentar una moció de censura el 2008 contra el PSC i ‘en canvi ara està actuant com un antisistema i posa en dubte el joc democràtic’. ‘Hauria de fer pedagogia als seus votants de com funciona el sistema electoral’, ha afegit. 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any