Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  22.05.2015  13:30

L'AMI demana als ajuntaments que hissin banderes de Dinamarca

És una 'mostra d'agraïment' al parlament danès, que dimarts va aprovar una moció sobre l'autodeterminació de Catalunya

Men?ame
 

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) fa una crida als batlles catalans a penjar la bandera de Dinamarca als balcons dels ajuntaments, en mostra d'agraïment a aquell país, que dimarts va aprovar una moció en favor del 'diàleg democràtic i pacífic' sobre la independència de Catalunya. Aquesta iniciativa va néixer a Sant Pol de Mar, on dijous el Museu de Pintura que hi ha al costat del consistori va hissar la bandera danesa. 'És una mostra d'agraïment al primer país que ha reconegut, a través del seu parlament, el procés d'independència de Catalunya', ha explicat avui per mitjà d'un comunicat el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal.

L'AMI ha recordat que la resolució del parlament danès va comptar amb el suport de sis partits dels vuit que hi ha al parlament: 64 vots a favor, cap en contra i 41 abstencions. A més, ha subratllat que el text de la resolució que es va aprovar manifesta que el parlament danès 'pren nota de l'explicació del govern sobre els aspectes jurídics, històrics, polítics i internacionals vinculats a la situació de Catalunya i fa seva l'opinió que la qüestió de la independència de Catalunya és un assumpte de diàleg pacífic i democràtic entre Catalunya i el govern espanyol a Madrid'. Això, segons l'AMI, és un reconeixement de Catalunya com a subjecte polític.

Crida a tornar a penjar les estelades diumenge al vespre

Paral·lelament, l'Associació de Municipis per la Independència ha fet una crida als batlles perquè diumenge a les vuit del vespre, quan tanquin els col·legis electorals, es tornin a penjar les estelades als ajuntaments.