Els votants d’ERC a les europees, la clau de la batalla de Barcelona

  • Els barris on CiU va recular a les europees van tombar cap a ERC, no cap a Podem-ICV

VilaWeb
Redacció
23.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La batalla per la batllia de Barcelona és la més apassionant d’aquestes eleccions. Tot indica que Xavier Trias (CiU) i Ada Colau (Barcelona en Comú) es disputaran el primer lloc fins el darrer minut. En aquesta ànalisi geogràfica del vot a les darreres eleccions el director de VilaWeb, Vicent Partal, explica com de transcendental serà la decisió que puguin prendre els electors que van votar ERC a les europees del 2014 i havien votat CiU a les municipals de 2011.

La gran diferència entre les eleccions municipals de 2011 i les europees de 2014 és la reculada de CiU en una corona de barris que va des de Sants cap a la Barceloneta i després puja fins a Sagrada Família. Tots aquests barris van ser guanyats per Trias el 2011 però són els barris on va guanyar ERC el 2014. Amb CiU clarament consolidada al centre de la ciutat i Barcelona en Comú i PSC en les àrees més perifèriques aquesta corona de classe mitja de la ciutat és l’espai on la batalla podria dirimir-se. 

Tenint en compte que les enquestes no donen un resultat bo per a ERC el gran dubte és si en aquests electors pesarà més l’eix nacional o el social i si reorientaran el seu vot cap a CiU, com va passar el 2011 o cap a Barcelona en Comú o la CUP.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any