La mentida de Wert després de l’ofensa al català

  • L'enregistrament de la conversa amb els periodistes als passadissos delata el ministre

VilaWeb
Redacció
14.05.2015 - 09:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, va causar ahir indignació quan va comparar la situació del castellà a Catalunya amb la que va patir el català durant el franquisme. Wert responia una pregunta del diputat de CiU Martí Barberà, i començava a parlar de la situació del castellà a Catalunya, però se li havia acabat el temps i el president de la cambra li va tallar la paraula. Els periodistes li van demanar després, als passadissos i a micro tancat, què volia respondre.

I això és el que els va dir: ‘La situació del castellà al sistema d’ensenyament limitat a un ús no vehicular, és a dir, com qualsevol llengua estrangera, era comparable a la situació del català en aquestes èpoques que els agrada tant recordar’. Aquestes paraules van fer que el diputat d’ERC Joan Tardà el qualifiqués d’ignorant, mala persona i fanàtic des de la tribuna d’oradors.

Després de l’enrenou, Wert va tornar a parlar en el plenari, i va dir que va assegurar que mai no havia tingut ‘la menor intenció de comparar el tracte que en qualsevol àmbit pot rebre avui el castellà a Catalunya amb el que va rebre el català durant el règim franquista’.

Però després el diari Ara va filtrar l’enregistrament de la conversa amb els periodistes als passadissos:

A la gravació se sent com Wert es nega a fer un tall de veu repetint aquesta valoració. ‘Us creieu que vaig néixer ahir, o què?’, diu.

Però després d’haver dit això, un cop al ple, Wert va dir que les crítiques que havia rebut es basaven ‘en una mala interpretació de paraules que o s’han malentès’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any