Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  14.05.2015  09:21

La mentida de Wert després de l'ofensa al català

L'enregistrament de la conversa amb els periodistes als passadissos delata el ministre

Men?ame
 

El ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, va causar ahir indignació quan va comparar la situació del castellà a Catalunya amb la que va patir el català durant el franquisme. Wert responia una pregunta del diputat de CiU Martí Barberà, i començava a parlar de la situació del castellà a Catalunya, però se li havia acabat el temps i el president de la cambra li va tallar la paraula. Els periodistes li van demanar després, als passadissos i a micro tancat, què volia respondre.

I això és el que els va dir: 'La situació del castellà al sistema d'ensenyament limitat a un ús no vehicular, és a dir, com qualsevol llengua estrangera, era comparable a la situació del català en aquestes èpoques que els agrada tant recordar'. Aquestes paraules van fer que el diputat d'ERC Joan Tardà el qualifiqués d'ignorant, mala persona i fanàtic des de la tribuna d'oradors.

Després de l'enrenou, Wert va tornar a parlar en el plenari, i va dir que va assegurar que mai no havia tingut 'la menor intenció de comparar el tracte que en qualsevol àmbit pot rebre avui el castellà a Catalunya amb el que va rebre el català durant el règim franquista'.

Però després el diari Ara va filtrar l'enregistrament de la conversa amb els periodistes als passadissos:

A la gravació se sent com Wert es nega a fer un tall de veu repetint aquesta valoració. 'Us creieu que vaig néixer ahir, o què?', diu.

Però després d'haver dit això, un cop al ple, Wert va dir que les crítiques que havia rebut es basaven 'en una mala interpretació de paraules que o s'han malentès'.