Latifa El Hassani: ‘L’oportunitat que ofereix la independència de Catalunya és digna d’agafar’

VilaWeb
Redacció
11.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Latifa El Hassani (Beni Boufrah, Marroc, 1970) és periodista i directora de comunicació de la Fundació Nous Catalans. També és la vice-presidenta de l’associació Implica’t.

―Per què i per a què voleu la independència de Catalunya?

—Com a nova ciutadana de Catalunya, arribada fa mes de catorze anys, participar en el procés apassionant de Catalunya cap a la independència és un gran desafiament. Al marge de les consideracions històriques, polítiques i econòmiques, la il·lusió de col·laborar en la fundació d’un nou estat dins Europa després d’haver emigrat del meu país és grandiosa. Comença una nova etapa plena de novetats positives i prometedores que dibuixen un horitzó de futur més obert que aquell compartit amb Espanya.

L’oportunitat que ofereix la independència de Catalunya és digna d’agafar. Intentar el camí cap a la independència servirà per a reconciliar Catalunya amb els seus 300 anys d’història i obrir-nos a tot un ventall de vivències plenes d’optimisme.

―Què pot aportar una Catalunya independent al món?

—Una Catalunya independent seria un país més en el conjunt de països que conformen la Unió Europea. Hi aportarà una llarga història, cultura, valors i experiències humanes diverses.

Catalunya és un model d’èxit com a país, amb trajectòries humanes plenes de lluita, valor, perseverança i tenacitat. Serem un nou estat que vol sumar i fer més a Europa. També podem aportar a Europa un model de país cohesionat i de convivència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any