NotÝcies

Dissabteá 02.05.2015á 18:47

El PP suspŔn de militÓncia Alfonso Rus

Arran de la difusiˇ de la conversa del president de la Diputaciˇ de ValŔncia comptant bitllets, fins a 'dos milions de peles'

Men?ame
 

El Partit Popular ha decidit suspendre de militància el batlle de Xàtiva i president de la Diputació de València Alfonso Rus, arran de l'escàndol desencadenat per la difusió de converses seves en què, entre més coses, comptava bitllets, fins a 'dos milions de peles'. Poc abans de la decisió del PP, i malgrat la pressió del president Alberto Fabra i del partit perquè plegués, el també president provincial del PP havia dit en un comunicat que continuaria endavant i que se sentia 'indefens i víctima d'un atac informatiu i polític brutal' emmarcat en la campanya electoral.

El president del PP valencià, Alberto Fabra, hauria demanat al comitè de drets i garanties del Partit Popular l'obertura d'un expedient disciplinari i la suspensió de militància de Rus.

Alfonso Rus perd així la presidència provincial del partit, que queda en mans del secretari general, Vicente Betoret. Amb aquesta decisió, el PP evita que Rus comparteixi foto amb el president espanyol, Mariano Rajoy, en la visita que farà dimarts vinent a València. Tot i això, continuarà mantenint de moment la presidència de la Diputació de València fins que el partit no trobi una manera de forçar-lo a plegar. El PP també haurà d'estudiar què passa amb la seva llista per a les municipals de Xàtiva, on Rus ocupa la batllia des del 1995.

 

Informació relacionada:

Difonen la conversa d'Alfonso Rus comptant bitllets, fins a 'dos milions de peles' (1-5-2015)

Les corrupteles del PP valencià enregistrades durant anys per un ex-alt càrrec, al jutjat (24-4-2015)