Artur Mas: ‘El 27-S s’hauran de comptar diputats’

  • 'Hem de funcionar amb les regles de les eleccions', diu el president de la Generalitat

VilaWeb
Redacció
27.04.2015 - 22:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha deixat clar que el 27-S s’haurien de comptar diputats al parlament per determinar si hi ha una majoria per a començar el procés d’independència de Catalunya. Ho ha dit en una entrevista a 8TV aquest vespre. ‘Com s’ha de comptar? Amb diputats. Jo hauria volgut un referèndum comptant vots del sí i del no. Si no queda cap més remei que fer unes eleccions, hem de funcionar amb les regles de les eleccions’, ha dit.

‘No podem estar aculats utilitzant un instrument que no és l’ideal –ha afegit– i a més utilitzar les normes d’un referèndum que no ens deixen fer.’ Mas ha admès que, si a més de la majoria dels diputats, els partits per la independència tinguessin una majoria de vots, encara seria millor per a reforçar el missatge de cara a la comunitat internacional.

També s’ha referit a la possibilitat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, acabés convocant les eleccions espanyoles el dia 27 de setembre mateix. Ha dit que si fos així parlaria amb els partits i després decidiria si manté la data o bé si la canvia.

Sobre el caràcter plebiscitari que tingui el 27-S ha repetit que això depèn dels partits i dels votants. ‘Jo no puc decretar que seran plebiscitàries, Però els partits que defensin el sí en el referèndum es poden organitzar de manera que els ciutadans hi donin aquest caràcter.’

D’una altra banda, Mas ha dit que deixava aparcat el debat sobre la llista unitària. ‘És un tema aparcat, oblidat, i treballem amb el que tenim, que són els acords del gener, que van portar a la convocatòria d’eleccions el 27-S. Ho tinc completament aparcat i no penso tornar a insistir en aquest punt, perquè si ho torno fer probablement tornarà a sortir malament’, ha dit.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any