Pau Alabajos: ‘L’estat espanyol s’ha convertit en una fàbrica d’independentistes’

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pau Alabajos (Torrent, 1982) és cantant, actiu des del 2003, amb quatre àlbums al mercat. Serà cap de llista per Compromís a Torrent a les eleccions municipals del mes entrant i és secretari del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), associació de músics i cantants del País Valencià.

―Per què i per a què voleu la independència de Catalunya?

—Catalunya es mereix la independència si el poble ho decideix democràticament. El dret d’autodeterminació d’un poble és inalienable. La independència seria important per a millorar la qualitat de vida de la gent del país. Tots els esforços que es fan per construir l’estat van en la línia de millorar la vida de les persones. Cal tenir una sobirania no tan sols sobre la pròpia economia, sinó també sobre la cultura i més qüestions fonamentals. Són coses que hem vist que no funcionen amb l’intent d’encaix amb l’estat espanyol. Hem vist que l’intent no era fructífer i per això el percentatge d’independentistes ha anat creixent, i més encara després de les agressions que l’estat espanyol ha anat cometent en l’àmbit administratiu, començant per l’estatut o la persecució de l’escola pública.

L’estat espanyol no té sensibilitat per les demandes que es fan des de Catalunya. D’aquesta manera s’ha convertit en una fàbrica d’independentistes. Cada volta que hi ha una agressió cap a la sobirania del poble català, moltíssima gent pren consciència que la relació entre Catalunya i Espanya no pot arribar a bon port.

―Què pot aportar una Catalunya independent al món?

—Una cosa que he vist quan he fet concerts a l’estranger, sobretot a Europa —els últims anys hem estat al Regne Unit, a Irlanda, a Escòcia, a França, a Occitània i a Itàlia—, és que el públic s’interessa com més va més per la independència de Catalunya i veu la cultura catalana com la cultura sense estat més forta del món. L’aportació cultural que pot fer Catalunya és molt rica, començant per les manifestacions populars i fins al Segle d’Or, per exemple, que implica també el País Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any