Notícies

Dijous  19.03.2015  11:25

Un sondeig de l'Indépendant dona el FN primer, diumenge

Segons un sondeig exclusiu de l'Indépendant el FN guanyaria les eleccions departamentals en la primera volta ...>>
Dj. 19 de març del 2015

Men?ame
 

Segons aquests sondeig, el Consell General viraria a la dreta, o millor dit a l'extrema dreta, ja que dona un 33% d'intenció de vot al FN, un 32% a l'esquerra i un 30% a l'UMP, un 5% dels vots seria per els altres candidats no adscrits o per exemple els que es presenten amb les sigles de l'OLivier o d'extrema esquerra o 'Desobeim'.

Les intencions de vot nord-catalanes per a la primera volta, sestan properes a les dades que s'esperen a nivell estatal, fins i tot si la dreta 'clàssica' presenta un resultat a la baixa d'un 4%, l'esquerra local perd 1% i el Front nacional guanya un 3% més que les previsions estatals del moviment  'Bleu Marine. '.

Segons aquest sondeig, el FN s'enforteix sobretot al litoral i a Perpinyà, on cal recordar que, en les passades eleccions municipals, aquest partit va assolir el 45% dels vots, malgrat la retirada del candidat de l'esquerra, i la formació d'un 'front republicà'.

Aquest sondeig fet per Ifop-L’Indépendant, dona un 39% d'intenció de vot pel partit d'extrema dreta, a les grans ciutats, quan no tenen 'més que' un 18% en els municipis rurals, però ja tenen un 38% als pobles de 2.000 a 19.999 habitants...

Per altre costat, l'abstenció seria d'un 48%.