Forcadell a Die Welt: ‘El 27-S farem el referèndum que ens neguen’

  • La presidenta de l'ANC signa un article on es pregunta per què l'estat espanyol no permet una solució política a un conflicte polític

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.02.2015 - 21:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, signa un article al diari alemany Die Welt, en què afirma que les eleccions al parlament català previstes per al dia 27 de setembre seran ‘el referèndum que ens neguen’ i ‘el primer pas per a un nou estat d’Europa si ho vol la majoria’.

A l’article, Forcadell hi explica el procés polític que experimenta Catalunya, que considera únic a Europa. Hi descriu les grans manifestacions independentistes dels darrers anys i hi subratlla el caràcter ‘pacífic i democràtic’ que les ha guiades.

La presidenta de l’ANC també destaca que el moviment independentista català ‘es un moviment inclusiu, on l’origen o la llengua no són determinants, sinó que ho és la voluntat de crear un país socialment just i econòmicament fort’.

També hi recorda el tracte desigual que reben els catalans per part de l’estat espanyol i hi posa d’exemple els atacs a la llengua i a la cultura, el dèficit fiscal, la manca d’inversió en infrastructures i la constant interferència en el govern català.

Finalment, Forcadell es demana per què l’estat espanyol no permet una solució política a un conflicte polític.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any