Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dilluns  16.02.2015  06:00

Eudald Carbonell: 'Potser som un país petit, però podem ser grans de pensament'

Men?ame
 

L'arqueòleg Eudald Carbonell respon dues preguntes sobre la independència i el futur de Catalunya al món. És una altra entrevista de la sèrie 'Faces of Independence' de l'edició en anglès de VilaWeb, que reproduïm en català.

—Per què i per a què voleu la independència de Catalunya?

—Hi ha tot de gent, com jo, que hem estat federalistes i que som antinacionalistes, però que hem pensat que el sobiranisme i la independència ens poden permetre d'organitzar-nos com a poble. Per tant, només el benefici de ser capaços d'autogestionar-nos econòmicament i social ja és un avantatge.

—Què pot aportar una Catalunya independent al món?

—Catalunya és un país petit, amb set milions d'habitants. Té una llarga tradició històrica. Ha participat en la revolució agrària, en la revolució industrial i en la revolució científico-tècnica. Aleshores, Catalunya, com a país petit, pot aportar una experiència mil·lenària. Amb un enfocament modern, podem ajudar a construir una realitat universal. És a dir, no s'ha de ser gran per a fer una aportació. Es pot ser molt petit, però gran de pensament.