Avanç editorial: ‘La visita’ d’Enric Virgili

  • L'editorial Males Herbes publica la tercera novel·la d'aquest escriptor i l'editor Ramon Mas ens en parla · També podeu llegir els dos primers capítols

VilaWeb
VilaWeb
M.S.
18.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 19 de gener arriba a les llibreries ‘La visita’ d’Enric Virgili publicat per l’editorial Males Herbes. Uns dels seus editors, Ramon Mas, ens parla d’aquesta obra, de les seves virtuts literàries i del seu autor. El text és concís però potent. Diu, per exemple: ‘Hi ha llibres que et fan triar entre la teva realitat i la seva, que posen en dubte l’ordre mateix de la vida i de l’univers, obres que et dobleguen el cervell, en fan un llacet i te’l tornen. ‘La visita’, de l’Enric Virgili, és un d’aquests llibres’. Us avancem els dos primers capítols (pdf).

A propòsit de ‘La visita’, d’Enric Virgili:

«Vaig descobrir la narrativa d’Enric Virgili per casualitat. Un llibre abandonat en un mercat d’intercanvi, quatre línies llegides a l’atzar i la sensació què un clatellot literari d’alta volada m’acabava de caure al damunt. Me’l vaig endur a casa.  El vaig devorar. Es deia ‘Betum’ i constituïa una de les descobertes més colpidores del meu any com a lector. De seguida em vaig posar en contacte amb ell, per felicitar-lo, per transmetre-li la meva estupefacció davant del seu talent i, en part, per conèixer la mena d’individu que havia pogut concebre una cosa com aquella. Sóc editor, li vaig dir, si estàs escrivint alguna cosa…»

«Em va enviar ‘La visita’. El vaig engolir, atemorit i tremolós, a la recerca d’un detall que restituís el significat a totes les convencions que s’anaven esmicolant a mesura que passava pàgines. Hi ha llibres que et fan triar entre la teva realitat i la seva, que posen en dubte l’ordre mateix de la vida i de l’univers, obres que et dobleguen el cervell, en fan un llacet i te’l tornen. ‘La visita’, de l’Enric Virgili, és un d’aquests llibres, i publicar-lo suposa quelcom més que un honor per a nosaltres, és una manera de pagar el deute que tenim amb tota la literatura que ens ha marcat.»

Ramon Mas
Editorial Males Herbes

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any