Ontinyent Participa torna a donar veu i vot als veïns d’Ontinyent

  • Els partits del govern local i EU no presentaran propostes en aquesta segona edició del procés participatiu

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.01.2015 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana es posarà en marxa la segona edició del procés Ontinyent Participa amb què l’Ajuntament de la ciutat invita els veïns de la ciutat a participar en decisions relacionades amb les inversions municipals. Enguany, l’import que es destinarà a les inversions que es seleccionaran amb aquest procés és de 375.000 euros, 25.000 més que l’any passat, encara que aquesta partida econòmica podria ampliar-se ‘per a donar cabuda al màxim de projectes possibles’, segons la informació municipal. En aquesta ocasió, com a novetat, els partits que formen el govern local i EU, que li dóna suport, no presentaran cap projecte.

Dilluns de la setmana que ve, després que aquesta setmana es pose en marxa la web ontinyentparticipa.com i una campanya informativa, començaran a recollir-se les propostes que associacions i particulars podran presentar fns el 2 de febrer per registre d’entrada municipal o al correu electrònic proposa@ontinyentparticipa.com. Entre el 3 i el 16 de febrer es farà una valoració tècnica de les propostes, que no podran tindre un pressupost superior als 187.000 euros. Els consells de participació local analitzaran aquestes propostes entre el 17 i el 27 de febrer.

La decisió final dels deu projectes que passaran a votació popular la tindrà el Consell de Ciutat, en una reunió el dia 2 de març. A continuació, i com a novetat, entre el 3 i el 7 de març hi haurà la possibilitat que les persones que hagen presentat propostes puguen fer-ne una defensa pública. Les votacions finals seran del 9 al 13 de març.

L’any passat, en la primera ocasió en què es va posar en marxa aquest procés participatiu, l’Ajuntament hi va destinar finalment 412.000 euros (n’hi havia previstos 350.000), i va rebre més de cent propostes, amb una participació que va superar els cinc mil vots per a elegir cinc inversions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any