Més de cinc mil veïns d’Ontinyent han participat en l’elecció d’inversions municipals

  • Els Camins Escolars Segurs proposats per l'IES l'Estació han estat el projecte més votat

VilaWeb
Redacció
15.02.2014 - 01:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pràcticament la meitat dels 5.172 veïns d’Ontinyent que han participat en el procés d’elecció d’inversions municipals han votat a favor de les obres de millora dels accessos a l’IES l’Estació, que ha rebut un total de 2.498 vots. Els resultats de les votacions els ha donats a conéixer l’Ajuntament poc després de les dotze de la nit, quan acabava el termini per a participar en la tria de projectes.

D’entre els deu projectes que es podien elegir, el més votat ha estat el de Camins Segurs a l’Institut de Secundària l’Estació, pel qual es millorarà la seguretat dels accessos a aquest centre educatiu situat fora del nucli urbà. El projecte ja havia estat el millor valorat pel Consell de Ciutat. El segon en nombre de vots ha estat la il·luminació de part de la ruta perimetral coneguda com a ‘ruta del colesterol’, amb 1.994 vots, i el tercer ha estat l’adequació dels vestidors del poliesportiu municipal, amb 1645 vots.

Segons que han informat des del consistori, com que el cost previst d’aquestes tres inversions no arriba als 350.000 euros pressupostats, es faran ‘ajustos pressupostaris’ per tal de poder executar també els projectes que han quedat en quart i cinqué lloc, que són la rehabilitació del pati de l’Escola d’Adults Sant Carles, i l’adequació per a habitatge social d’un edifici municipal del carrer de la Trinitat, respectivament.

Per a l’equip de govern la participació pròxima al 16% en una consulta  pionera com aquesta significa ‘una gran acollida’ a la proposta de democràcia participativa. També ha destacat que l’opció de vot majoritària ha estat la d’Internet, la qual cosa ‘demostra que apostar per l’ús de les noves tecnologies ha estat un encert’. El resultat referma la voluntat de l’Ajuntament de ‘consolidar el projecte en els pròxims pressupostos municipals’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any