Notícies

Dimarts  13.01.2015  00:00

Ontinyent Participa torna a donar veu i vot als veïns d'Ontinyent

Els partits del govern local i EU no presentaran propostes en aquesta segona edició del procés participatiu

Men?ame
 

Aquesta setmana es posarà en marxa la segona edició del procés Ontinyent Participa amb què l'Ajuntament de la ciutat invita els veïns de la ciutat a participar en decisions relacionades amb les inversions municipals. Enguany, l'import que es destinarà a les inversions que es seleccionaran amb aquest procés és de 375.000 euros, 25.000 més que l'any passat, encara que aquesta partida econòmica podria ampliar-se 'per a donar cabuda al màxim de projectes possibles', segons la informació municipal. En aquesta ocasió, com a novetat, els partits que formen el govern local i EU, que li dóna suport, no presentaran cap projecte.

Dilluns de la setmana que ve, després que aquesta setmana es pose en marxa la web ontinyentparticipa.com i una campanya informativa, començaran a recollir-se les propostes que associacions i particulars podran presentar fns el 2 de febrer per registre d'entrada municipal o al correu electrònic proposa@ontinyentparticipa.com. Entre el 3 i el 16 de febrer es farà una valoració tècnica de les propostes, que no podran tindre un pressupost superior als 187.000 euros. Els consells de participació local analitzaran aquestes propostes entre el 17 i el 27 de febrer.

La decisió final dels deu projectes que passaran a votació popular la tindrà el Consell de Ciutat, en una reunió el dia 2 de març. A continuació, i com a novetat, entre el 3 i el 7 de març hi haurà la possibilitat que les persones que hagen presentat propostes puguen fer-ne una defensa pública. Les votacions finals seran del 9 al 13 de març.

L'any passat, en la primera ocasió en què es va posar en marxa aquest procés participatiu, l'Ajuntament hi va destinar finalment 412.000 euros (n'hi havia previstos 350.000), i va rebre més de cent propostes, amb una participació que va superar els cinc mil vots per a elegir cinc inversions.