Presa d’ostatges en un supermercat jueu de París

  • La policia sospita de l'home que va matar una agent ahir · És vinculat amb la mateixa cèl•lula gihadista dels germans Kouachi

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.01.2015 - 13:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia francesa ha identificat l’home que ahir matà una agent de policia i en ferí un altre a Montrouge, al sud de París. La informació s’ha sabut quan s’informava d’un nou tiroteig a Porte de Vincennes, a l’est de París, on un individu ha retingut pel cap baix cinc ostatges, entre els quals dones i nens, en un supermercat jueu, Hyper Marche. Segons la premsa francesa hi havia hagut dos morts, però la policia ho ha desmentit més tard. Se sospita que l’atac és obra del mateix autor de l’assassinat d’una agent ahir. Hi ha un gran desplegament policíac a la zona.  

Aquest individu ha estat identificat i la direcció de policia n0ha difós les dades, tant d’ell com d’una dona que l’acompanya. Ell té trenta-dos anys i es diu Amedy Coulibaly; i ella, vint-i-sis i es diu Hayat Boumeddiene.

Vegeu les imatges en directe a France 24:

La policia ha detingut dos dels familiars del sospitós i, si bé en un principi es va desconnectar aquell incident de l’atac a la redacció de Charlie Hebdo, ara fonts policíaques que cita la premsa francesa hi estableixen una connexió. Segons aquestes fonts, el sospitós pertany a la mateixa cèl·lula islamista que els germans Kouachi, els principals sospitosos de la matança de dimecres i que avui són encerclats per la policia en un polígon industrial al nord-est de París.

Les forces de seguretat ja van detenir ahir al matí, poc després del tiroteig, un home de cinquanta-dos anys que podia tenir relació amb l’atacant.

La fiscalia ha obert una investigació per delictes d’assassinat d’agent de l’autoritat pública i per intent d’assassinat d’un altre i per una infracció de la legislació de la tinença d’armes. Els testimonis dels fets van assegurar que l’autor del trets duia una armilla antibales i un fusell automàtic.


Més informació: Els sospitosos de l’atac a Charlie Hebdo, encerclats i amb un ostatge  [DIRECTE]

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any