Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  19.12.2014  06:00

Autor/s: ACN

La Universitat Jaume I de Castelló compila el repertori bibliogràfic de les Normes del 32

El portal inclou tant texts de recerca i opinió, com cròniques, notes de premsa i documents en línia

Men?ame
 

La Universitat Jaume I (UJI) de Castelló ha presentat una nova web dedicada a les Normes del 32 en què es compila el repertori bibliogràfic sobre les Normes amb l'objectiu d'ajudar a difondre'l. El material compilat inclou tant texts de recerca i opinió, com cròniques, notes de premsa i documents en línia, i de moment inclou prop de 1.300 referències bibliogràfiques, relacionades amb texts que parlen explícitament de les Normes del 32 i texts immediatament precedents.

'La idea és convertir-la en una web que esdevingui referent des del punt de vista científic per a l'estudi de les Normes', va dir el cap del Servei de Llengües i Terminologia de la UJI, Bartomeu Prior, durant la presentació de la web.

A la pàgina es recorda què són les Normes de Castelló i els qui les van signar i s'inclou una explicació sobre els fets que les van motivar. A més es completa amb vídeos, notícies, enllaços d'interès i obres de referència.

Les Normes de Castelló o Normes del 32 són trenta-quatre regles ortogràfiques aprovades i ratificades per destacades entitats i personalitats del món cultural i polític del País Valencià, amb la idea d'adoptar un sistema ortogràfic unitari per al català del País Valencià. Es tracta d'un reconeixement de la unitat lingüística, adaptant a la variant valenciana la normativa aprovada per Pompeu Fabra.