El Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa, a punt amb una vuitantena de dissenys

  • La festa dels morts inspira un disseny arribat de Mèxic

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
11.12.2014 - 11:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El XLIX Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa comptarà enguany amb 86 participants, un més que l’any passat. La Gala del dissabte 13 la presentarà la periodista Elisabet Carnisé i comptarà amb l’espectacle de màgia de Los Tap.

Els concursants vénen de diferents indrets dels Països Catalans com Barcelona, València, Amposta, Vacarisses o Cerdanyola del Vallès així com d’Espanya (Pontevedra, Granada, Jaén o Biscaia). A més a més cal afegir un disseny arribat de Mèxic basat en la festa del morts, del mateix dissenyador que ja concursar l’any passat.

D’aquesta manera, la majoria dels concursants (43) participaran en la categoria de Moda Actual, tot i que cal destacar la important participació en les categories de Fantasia (27) i Època (15). També destaca la participació aconseguida en la desena edició del Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, que comptarà amb 35 nines concursants.

Gala de Nit

La gala, que se celebrarà el proper 13 de desembre a les 10 del vespre al Teatre L’Amistat, serà conduïda per la periodista Elisabet Carnicé, que actualment és la cara visible del programa Quarts de Nou del Canal 33 sobre el món casteller, La vetllada inclourà també un espectacle de màgia a càrrec de Los Taps i el seu show que fusiona l’humor i la màgia amb els efectes visuals i que enguany ha guanyat el tercer Premi Europeu de Màgia Còmica.

Disseny de Toni Francesc

En la desfilada també participarà però fora de concurs un vestit del dissenyador barceloní Toni Francesc. En concret serà un disseny de la seva col·lecció Urban Forest de primavera-estiu del 2011 on predomina una gamma de colors extreta dels paisatges naturals com el beig, el blanc o el gris i que té la fusta com a símbol de la col·lecció. La peça passarà a formar part d’una col·lecció específica dins el museu juntament amb les que van cedir en anys anteriors Peter Aedo, Lydia Delgado, Oscar de la Renta, Agatha Ruiz de la Prada, Joaquim Verdú Victorio&Lucchino, Armand Bassi, Jordi Labanda, Konrad Muhr, Lorenzo Caprile i Rosa Clarà.

Passi de tarda

Cal recordar també s’han posat a la venda entrades per oferir al públic interessat la possibilitat d’assistir a la desfilada prèvia de dissabte a les 5 de la tarda que es fa per tal que el jurat pugui tenir més elements per emetre el seu veredicte i que permetrà als assistents conèixer de prop les interioritats del concurs.

13.000 euros en premis

El concurs tornarà a repartir un any més gairebé 13.000 euros en premis en metàl·lic distribuïts entre les tres categories participants. Així, en les categories de Fantasia i Època el primer premi està dotat amb 2.000 euros mentre que el segon i tercer classificat s’enduran 1.300 i 1.000 euros, respectivament. En la modalitat de Moda Actual, el primer premi és de 1.500, el segon de 1.200 i el tercer és de 1.000.

També per tercer any consecutiu s’atorgarà el Premi Konrad Muhr, concedit pel mateix dissenyador barceloní, al millor disseny i originalitat consistent en una cinta mètrica d’or i plata. El palmarès també comptarà amb el Dídal d’Or i Diamants, elaborat per Àlex Joiers i que reconeix la trajectòria d’alguna persona vinculada al certamen. Un altre dels premis es donaran serà l’Agulla d’Or, que atorga la botiga Lluna de Drap de Mollerussa a la peça millor cosida amb agulla.

Concurs d’Aparadors

En el transcurs de la gal·la també es farà el lliurament del premi del Gremi de Fabricants de Paper de Catalunya, que s’ha destinat a dotar el Segon Concurs d’Aparadors amb la temàtica dels vestits de paper. En aquest sentit, cal recordar que el primer premi de 500 euros va ser per la gelateria la perfumeria PerfumHada mentre que el segon de 200 se’l va endur la gelateria Swett Spoon. Així mateix, per tercer any consecutiu es comptarà amb la participació de la firma El Corte Inglés, que aportarà material audiovisual que complementarà els premis ja establerts.

Pel que fa al Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, la dotació dels premis és de 200 euros per al vestit guanyador, 150 per al segon classificat i 100 per al tercer. Els tres guanyadors rebran també una Barbie de col·lecció.

Un jurat amb dissenyadors de prestigi

Pel que fa al jurat, enguany el Concurs Nacional de Vestits de Paper comptarà, com ja va sent habitual en els darrers anys amb personalitats de reconegut prestigi en el l’àmbit de la moda i el disseny. D’aquesta manera, en formaran part el dissenyadors barcelonins Konrad Muhr i Toni Francesc, el qual ha cedit un dels seus dissenys per poder ser reproduït en paper per aquesta gala. Així mateix, també hi haurà el dissenyador de vestits de núvia Javier Alcántara, que té botiga oberta a Màlaga. També comptarà amb la periodista de Els Matins de TV3, Maria Josep Soler, i les modistes-brodadores Carme Jordana i Carme Tresanchez.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any