Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dilluns  08.12.2014  20:00

300 contes per a un Tricentenari: El fel del serpent

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre

Men?ame
 

Una vegada hi havia un rei que estava malalt, i només hi havia una manera de guarir-se: amb fel de serpent. Va enviar tots els criats a cercar-ne, perquè no era fàcil de trobar. El rei va dir que a aquell que n'hi portés, li donaria totes les riqueses. Així que una bruixa, que sabia on trobar-ne, se'n va anar cap al castell on vivien el dimoni i altres bruixes, que li van donar una cassola amb fel de serpent. A mig camí de tornada, se li va fer de nit, i va entrar a dormir a un hostal. Però quan es va llevar, va veure que l'hi havien robat. El noi de l'hostal sabia qui havia estat i va anar a enxampar els lladres i recuperar la cassola. Com a agraïment, la bruixa va dir-li que es quedés la cassola. Que en donés una mica al rei i se'n quedés la resta. Però amb compte, perquè com més feliç fos, menys fel tindria, i quan s'acabés el fel, el noi es moriria. Sabeu què li va passar, a aquest hostaler? Ens ho explica el rondallaire Albert Estengre a 'El fel del serpent'.

VilaWeb publica cada dia de l'any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo i per a tots els públics, explicat per Albert Estengre. Podeu seguir-los i comentar-los a les xarxes socials amb l'etiqueta #300contes.