Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  06.12.2014  13:34

Autor/s: ACN

Jesús Posada demana diàleg perquè 'els catalans se sentin reconeguts a l'estat espanyol'

El president del congrés espanyol admet que 'l'ordenament jurídic no s'ha de petrificar'

Men?ame
 

El president del congrés espanyol, Jesús Posada, ha fet una crida a 'parlar, debatre i escoltar fins a l'extenuació' per 'arribar a acords i consensos' i 'aconseguir que tots els catalans se sentin reconeguts a l'estat espanyol'. En el seu discurs del dia de la constitució espanyola, aquest dissabte a la cambra baixa, Posada ha admès que 'l'ordenament jurídic no s'ha de petrificar' i que 'la dinàmica social exigeix adaptar-se de forma permanent'. 'Tota constitució és susceptible de ser reformada, ho preveu la mateixa constitució espanyola', ha reconegut el popular. Posada, però, ha advertit que abans 'cal saber quin és l'objectiu, la finalitat comuna' i ser 'prudent'.

Posada ha defensat que davant el 'gran desafiament' de 'la reivindicació d'independència que planteja una part de la societat' catalana, 'és necessari més diàleg, més debat i és aquí, a les corts generals on hi ha representades totes les formacions polítiques de Catalunya i de l'estat espanyol on s'ha de parlar, debatre i escoltar fins l'extenuació per arribar a acords i consensos'. El president del congrés, però, ha volgut deixar molt clar que 'Catalunya és part constitutiva d'Espanya i Espanya no es pot concebre sense Catalunya' i ha recordat que 'la constitució espanyola deixa molt clar en el seu article segon que es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola'.

Tot i obrir la porta a una reforma de la constitució espanyola, el president de la cambra baixa ha advertit que el text 'ha de tendir a ser un marc de coincidència i no de discrepància, ha de ser de tots i per a tots'. 'Molts espanyols ens identifiquem amb el que representa, amb els valors de llibertat i igualtat' i amb 'u na articulació territorial d'Espanya que conjuga la unitat i la diversitat', ha insistit Posada.