Com fer arbres pel pessebre?

  • Enric Benavent, membre del col·lectiu El Bou i la Mula, ens explica pas a pas la tècnica per fer arbres pel pessebre

VilaWeb
Redacció
29.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Habitualment tot paisatge de pessebre fet a casa té alguns arbres. Tot i que sempre se’n poden adquirir de prefabricats, hi ha una tècnica molt senzilla i efectiva per elaborar pins. Es necessita: fregalls metàl·lics, troncs d’arbre petitons -d’uns 20 centímetres, cola blanca, un tros de porexpan – que podem reciclar d’embalatges- i pintura en esprai de color verd. Millor si en podem tenir dos pots: un de verd més clar i un altre més fosc.

El procediment és molt senzill:

Agafem un fregall metàl·lic i l’obrim una mica amb les mans fins que ens quedi en forma allargada.

Protegint els espais i les mans per no embrutar,  pintarem amb la pintura en esprai les capçades dels arbres. Si tenim pintura de dos colors primer posarem la pintura fosca i, quan estigui seca, li donarem tocs amb la pintura més clara.

Amb cola blanca enganxem el fregall a l’extrem d’un dels troncs. Procurarem que els troncs estiguin bifurcats en dues o tres branquetes per un extrem.

Utilitzarem el porexpan per clavar els arbres i deixar que s’assequin. Aquest mateix porexpan el farem servir perquè els arbres s’aguantin drets al pessebre.

Si fem arbres diversos, procurem que tinguin diferents alçades. Els podem posar junts fent un bosquet, tots clavats sobre el porexpan que després haurem de dissimular amb terra.

Aquest procediment per fer arbres és una evolució del procediment clàssic, que consisteix a enganxar un tros de molsa verda a la punta d’un tronquet. L’avantatge d’aquest sistema fet amb fregall és que els arbres es conserven molt bé d’un any per un altre i que no hem de fer servir molsa.

Si esteu més interessats en el tema podeu visitar aquest bloc.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any