I ara què, Sr. Camps?

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan està a punt d’acomplir-se el primer any de la decisió despòtica del Sr. Alberto Fabra i del seu Govern de tancar RTVV, el Tribunal Suprem ha dictaminat que el Sr. Francisco Camps va violar la llei en obligar a clausurar els repetidors d’ACPV que ens permetien vore TV3 als valencians. I també va violar la llei en imposar a ACPV una multa de 100.000 euros. D’aquesta manera el Govern del Sr. Camps s’ha vist una vegada més ‘retratat’, per la seua mania persecutòria contra tot allò que siga valencià.

I ara què Sr. Camps? Si el Suprem ha considerat que vostè no era ‘competent’, que vosté ha violat la llei, i per això ha anul·lat l’ordre de precintar els repetidors que vosté havia imposat, què farà vostè ara? Si el Suprem no li ha reconegut la capacitat (i per tant la incapacitat) per a atacar la llengua i el País Valencià, vosté ara no dirà res? No donarà la cara? Tant que defén les decisions de la justícia (quan li convé!) ara, com a mínim demanarà perdó?

Ja el 12 de desembre de 2012 el Suprem va anul·lar el tancament dels repetidors de la Carrasqueta, el Montdúver i el Bartolo, que també es van vore obligats a tancar (el febrer de 2011) així com la sanció immoral de 300.000 euros de multa imposada a ACPV. I mentrestant el Sr. Camps ni està ni se l’espera. Callat com un mort davant la vergonya que un Tribunal li haja tirat en cara la seua prepotència i el seu despotisme. El Sr. Camps calla davant una resolució del Suprem que li ha dit que ha violat la llei, ell, (i tot el PP) tan complidor de la llei.

Després de vint-i-vuit anys que lliurement podíem veure TV3, sense obligar ningú a veure-la, el Sr. Camps, amb una actitud dictatorial, va decidir que això s’havia d’acabar. I que els valencians no teníem cap dret a poder veure una televisió que parlara com nosaltres.

Un Govern com el valencià (?) que ataca contínuament la nostra llengua i la nostra cultura, és un govern ple d’autoodi. Un govern com el nostre que, no sols no defensa el nostre patrimoni cultural, sinó que l’intenta destruir, és un govern immoral i indigne. Tindrà la legalitat de les urnes, sí, però també la vergonya de voler acabar amb la llengua i la cultura del País Valencià. I després ens vénen amb la cançoneta que ‘Defendemos lo nuestro’.

La mania persecutòria del Sr. Camps (i del Sr. Fabra i del seu Govern, no ho oblidem) contra l’amic Eliseu Climent, contra ACPV i contra tot allò que siga valencià, és una vergonya. Com ho és l’actitud de la consellera Català en relació a les línies en valencià a les nostres escoles.

Però la persecució encara no ha acabat, ja que ACPV també ha estat multada amb 45.000 euros, ara pel Ministerio de Industria, i per a més vergonya, a instàncies del Govern Valencià, per les emissions de Catalunya Ràdio.

Malgrat les sentències del Suprem, el Ministerio continua multant, com va multar el Sr. Camps. És l’únic llenguatge que té Madrid i el Palau de la Generalitat: la prohibició, la coacció, les multes, la persecució.

És evident que ni el Sr. Camps no demanarà perdó, ni tampoc el Sr. Fabra (algú recorda la defensa de TV3 que va fer quan era batle de Castelló?) per l’abús de poder. Ni demanaran perdó pel despotisme amb què actuen, amb un únic objectiu: acabar amb el nostre País i assimilar-lo (por justo derecho de conquista?) a les lleis i als costums de Castella.

Un govern que té por de la llibertat i que per això va prohibint, tancant i censurant, és un govern que no ens mereixem els valencians. Per això els governs dels Srs. Camps i Fabra passaran a la història com uns governs repressors i inquisidors, que no han tingut altre objectiu que acabar amb el País Valencià. Malgrat que ara el Sr. Fabra i el Sr. Rus ens presenten el vodevil d’unes noves televisions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any