Jacques Cresta vol gravar les transaccions immobiliàries entre particulars mitjançant internet

  • El diputat socialista Jacques Cresta, vol que les transaccions immobiliàries fetes entre particulars en webs com 'Bon coin' i 'de "Particulier à Particulier' paguin una taxa ...>>
    Dm. 2 de novembre del 2014

VilaWeb
Redacció
02.11.2014 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta és una idea que ja va desenvolupar el diputat socialista per la Vendée, Sylviane Bulteau, que va fer una pregunta per escrit sobre aquest tema, al ministre de l’economia Michel Sapin el passat 21 d’octubre. Ara, i segons s’ha publicat al Journal officiel del passat 28 d’octubre, Jacques Cresta ha fet la mateixa pregunta a l’assemblea francesa, que trobareu  en el document adjunt a la noticia (pdf en francès).

Amb més precisions: aquesta qüestió fa referència a les transaccions realitzades entre particulars que no generen comissió, i per tant no són objecte de cap recaptació de TVA. Segons els dos diputats socialistes, això fa que l’estat perdi diners. Segons els seus càlculs considerant que la comissió mitjana per transacció és de 6 000 €uros,i comptant que hi ha uns  260 000 anuncis a aquestes dues webs gratuïtes  i multiplicant aquest nombre per la taxa de TVA d’un 20 % que veurien bé que s’apliqués sens dubte, aquestes pèrdues arribarien a 312 milions d’€uros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any