Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  31.10.2014  09:39

L'SNP podria passar de 6 diputats a 54 a Londres segons una enquesta

El sondatge d'Ipsos Mori també detecta una històrica davallada dels laboristes escocesos

Men?ame
 

L'empresa Ipsos Mori ha publicat una enquesta segons la qual, si es fessin ara eleccions generals a la Gran Bretanya, a Escòcia el partit guanyador seria clarament el Partit Nacional Escocès (SNP), amb un 52% d'intenció de vot. Això significaria que passaria dels sis diputats actuals que té a Westminster a cinquanta-quatre. El sondatge també detecta una enorme punxada del Partit Laborista escocès, amb un 23% d'intenció de vot i la pèrdua de trenta-sis diputats dels quaranta-un que va obtenir a les últimes eleccions a Escòcia, considerada fins ara un dels feus del laborisme britànic.

Cal recordar que a les últimes eleccions generals del 2010, els laboristes van aconseguir el 42% dels vots i l'SNP va quedar per sota del 20%.

Quant al Partit Conservador, segons l'enquesta es quedaria sense representació a Westminster amb menys d'un 10% del vot, i el Partit Liberaldemòcrata escocès podria obtenir un 6%.

Des del referèndum sobre la independència del 18 de setembre, i malgrat la victòria del no, l'SNP no ha parat d'obtenir suport: en un mes i mig ha quadriplicat el nombre de militants i ha esdevingut el tercer partit més important de la Gran Bretanya, per davant del liberaldemòcrata.