Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  02.11.2014  06:00

Segona consulta popular sobre la independència a Euskal Herria

Després d'Etxarri Aranatz, avui és el torn del municipi biscaí d'Arrankudiaga-Zollo

Men?ame
 

'Vols ésser ciutadà d'un estat basc sobirà?' És la pregunta que els ciutadans del municipi d'Arrankudiaga-Zollo (Biscaia) han de respondre avui en la consulta popular organitzada per la plataforma Ados amb el suport de l'ajuntament. És el segon referèndum d'aquestes característiques que es fa a Euskal Herria, després del que es va fer a Etxarri Aranatz (Navarra) l'abril passat. En aquell cas, hi van participar el 42,8% de la població i el sí es va imposar de manera aclaparadora.

La plataforma Ados, que s'inspira en els referèndums escocès i català, a més de l'experiència d'Etxarri i la cadena humana organitzada al País Basc el 8 de juny, és formada per 'gent de diferent trajectòria i sensibilitat política, religiosa o cultural unida per una qüestió fonamental per damunt de les diferències: possibilitar que el poble basc pugui opinar democràticament i pacíficament sobre el futur'.

Com en el cas d'Etxarri, la pregunta plantejada avui es va decidir en una assemblea local, el 5 de setembre passat.