Crits de ‘viva España’ i salutació feixista al Parlament de Catalunya

  • Proferits per uns individus que aplaudien els diputats de C'S i el PP · Han estat acreditats pel Partit Popular

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.10.2014 - 11:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sessió de control d’avui al parlament ha estat alterada per la presència de quatre individus a la tribuna de convidats del ple que s’han dedicat a aplaudir i a cridar cada vegada que intervenien els diputats del PP o de Ciutadans; aplaudien cada vegada que els diputats atacaven el govern pel 9-N. La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, els ha cridat l’atenció i els ha demanat que no aplaudissin i que es mantinguessin en silenci. Fins que hi han tornat, i De Gispert els ha ordenat que sortissin de la sala. En aquell moment han cridat ‘viva España’ i n’hi ha hagut un que ha alçat el braç fent la salutació feixista i tot.

Heus ací el vídeo d’aquest incident, en l’emissió que n’ha fet el canal 3/24:

Els individus han estat acreditats pel Partit Popular. Però fonts del partit han explicat a VilaWeb que no se’n fan responsables.

Vegeu: Qui és l’autor de la salutació nazi al Parlament?

Miguel Bosch, un dels expulsats, ha explicat que ell pertany al moviment 12 d’Octubre i ha arribat a dir que el govern ‘ensinistra políticament’ els nens a les escoles. Bosch ha assegurat que volia desplegar una pancarta però no li ho han permès.

Heus-lo ací:



CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP condemnen l’exhibició feixista

Els grups de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP han condemnat els fets. ‘Volem mostrar la nostra indignació i el nostre rebuig a aquesta exhibició de simbologia feixista’, diuen en un comunicat conjunt. 

‘La salutació romana va ser recuperada per Mussolini convertint-la en un model per a la salutació nazi i va ser utilitzada durant les dictadures feixistes a Alemanya i a Espanya. També actualment la continuen utilitzant els grups feixistes a Espanya i a Catalunya’, recorden. 

A més, demanen que la Generalitat i la Mesa del parlament prenguin les mesures oportunes davant dels fets i exigeixen al grup del PP que ‘condemni aquesta exhibició feixista de forma clara i contundent’.

In English: Guest of PP makes fascist gesture and interrupts the Catalan Parliament plenary

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any