Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  26.10.2014  08:46

Denuncien la censura de l'Estaca en la cloenda del festival Filmets

Un dels músics ho ha dit des de l'escenari i l'ha acabat tocant amb el públic · Albiol ho qualifica d'error

Men?ame
 

La cloenda i el lliurament de premis del festival Filmets de Badalona ha semblat retornar anit al passat més gris. Una de les peces del repertori de The Filmets Band, la banda que acompanya el festival, és l'Estaca, de Lluís Llach, que havia de ser interpretada durant l'anunci del millor film català. Arribat el moment, però, un dels músics de la banda, Martí Serra, ha interromput l'acte per denunciar la censura rebuda per part d'un dirigent del govern del PP. 

Serra ha agafat el micròfon i ha explicat al públic que els havien prohibit de tocar l'Estaca: 'Aquest matí ha vingut un senyor que mana molt i ha dit que l'Estaca no es tocava. Em sembla que li hem de dir que aquestes coses ja no funcionen així. No ens poden dir què podem tocar i què no podem tocar. Com que ell mana molt però el festival Filmets és de Badalona, jo tocaré l'Estaca i qui vulgui que la canti amb mi', ha dit.

Serra ha arrencat els aplaudiments del públic, que s'ha afegit a la melodia i ha cantat l'Estaca, tot acabant-la amb crits d'independència. 

El batlle, Xavier Garcia-Albiol, s'hi ha referit aquest diumenge amb un comentari a Twitter, on ha qualificat d'error la censura d'anit.  

La cerimònia va ser retransmesa per la Xarxa de Televisions Locals, que avui ha anunciat que obria un expedient informatiu per aclarir què va passar.

La indignació també s'ha fet evident a internet:

La Directa: 'Algú que es pensa que mana molt ens ha prohibit l’Estaca, i crec que ho heu de saber'

Men?ame