L’Ajuntament de Terrassa retira les cintes i llaços grocs de la campanya en favor del 9-N

  • El PP havia denunciat la iniciativa en considerar que incomplia la normativa municipal

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.10.2014 - 15:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Terrassa ha retirat les cintes i llaços grocs de la campanya que s’està estenent arreu de Catalunya en favor de la consulta del 9 de novembre, segons han confirmat a l’ACN fonts municipals. El PP de Terrassa va presentar una denúncia davant el consistori terrassenc en considerar que aquesta campanya anava en contra de la normativa municipal sobre els espais públics i provocava ‘brutícia’, tal i com explicita el líder del grup municipal, Gabriel Turmo, al seu Twitter. Davant d’aquesta denúncia, el consistori del PSC i ICV-EUiA ha decidit de retirar els llaços. D’una altra banda, el candidat de CiU a les municipals, Miquel Samper, ha criticat la ‘demagògia’ del PP i ha lamentat que el govern hagi estat ‘tou’.

El PP fins i tot ha demanat la dimissió del batlle Jordi Ballart (PSC), en considerar que és ‘incapaç’ de fer complir les normes de la ciutat i ‘s’agenolla enfront de l’incivisme i radicalisme extremista’.

 Aquest és un dels piulets en què Turmo ‘denunciava’ la campanya:

A Terrassa, es llaços grocs s’han escampat pels arbres i els fanals com passa a molts pobles de Catalunya. Es tracta d’una campanya en suport de la consulta del 9 de novembre.

Des de CiU, han criticat aquesta postura i han considerat ‘inaudit’ que es demani la dimissió e l’alcalde per un assumpte com aquest. En declaracions a l’ACN, Samper ha assegurat que ‘això no és brutícia’ i ha defensat que és la forma que té la societat catalana de defensar la consulta i fer una crida a la participació ja que ‘no es pot d’una manera normal, amb cartes i anuncis per la suspensió de la llei de consultes i del decret de convocatòria’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any