Notícies

Divendres  03.10.2014  06:00

Una viquimarató per a fer augmentar el prestigi del català a la xarxa

La Direcció General de Política Lingüística i l'Amical Wikimedia fan avui la II Nit de la Llengua al Món Digital

Men?ame
 

Avui, de les 18.00 a les 24.00, té lloc la II Nit de la Llengua al Món Digital, en format de viquimarató. La tasca dels viquipedistes participants consistirà a millorar i enriquir articles sobre la història de la llengua a la Viquipèdia, a partir dels continguts de '300 fets de llengua', una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística que té per objectiu de divulgar lúdicament els fets més destacables de la història del català.

Organitzada per la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració d'Amical Wikimedia, la intenció és d'afavorir el prestigi de la llengua catalana incidint en la presentació que se’n fa al món digital. L’acció central es fa al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística a Barcelona. També hi ha sessions simultànies a Girona i Tarragona.

A la primera Nit Digital del 2013, hi van participar trenta viquipedistes professionals de la llengua, estudiants de filologia i aficionats a la Viquipèdia. Durant sis hores, els assistents van treballar en vint-i-tres articles i van afegir 54.514 octets d'informació nova, que es considera un nivell alt.