L’esquerra castellana fa la V a Madrid

  • Concentració simbòlica d'una trenta de manifestants al parc del Retiro

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.09.2014 - 15:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una trentena de persones ha participat avui al matí en una V simbòlica a Madrid, al parc del Retiro, convocants per Madrileños por el derecho a decidir. Els participants han tingut el suport d’Izquierda Castellana, que l’any passat ja va donar suport a la Via Catalana. En acabat l’acte, que ha transcorregut de manera festiva, els participants en la V han llegut un manifest subscrits per aquestes dues entitats, al qual s’ha afegit també l’Ateneo Popular de Solidaridad entre Pueblos de Madrid.

Us el reproduïm a continuació, traduït al català:

Només des de la ignorància o la mala fe democràtica, es pot negar l’existència de Catalunya com a realitat nacional, realment existent, i per tant el dret que l’assisteix de decidir les relacions que desitgen mantenir amb estructures supranacionals, en aquest cas l’estat espanyol i la Unió Europea.

Des del punt de vista jurídic, si aquest règim fos realment democràtic, no hi hauria d’haver grans dificultats per canalitzar aquesta aspiració, com va passar al Quebec (Canadà) o passa a Escòcia (Regne Unit), però aquí n’hi haurà i estarem davant d’una bona oportunitat per a retratar-nos; si ens situem en favor dels drets democràtics o amb els corrents neofranquistes.

Defensar el dret de decidir del poble català no és només solidaritat, és exercitar la més bàsica legitimitat, la més elemental democràcia.

Defensar el dret de decidir del poble català, no és només defensar els seus drets i llibertats, sinó defensar els drets i llibertats, en majúscules, de totes i tots. Aquí també vivim aquesta falta de sobirania, de drets, i en veiem i vivim les conseqüències.

Vivim per tant el procés català com una oportunitat. No és cap amenaça, no ens treuen res, ni ens agredeixen a les i els castellans, sinó que agafen la seva pròpia dignitat, exerceixen la seva pròpia sobirania, caminen cap a la llibertat i la democràcia …. i això, el que fa, és donar-nos, ens atorga possibilitats per acabar amb el règim en què vivim, on les i els madrilenys, el conjunt del poble català, patim les mancances democràtiques i la falta de sobirania, perquè també nosaltres volem decidir.

Arran de l’enfrontament dels nostres pobles, sostenim la necessitat d’aliança entre aquests, una unió en l’avenç dels nostres processos constituents, confluir en la defensa, en la pràctica, de la sobirania i la democràcia.

El moviment democràtic que des de Madrid i el conjunt de Castella exigeix un autèntic procés destituent-constituent, és a dir “el Dret de Decidir”, sobre quin règim polític volem, sobre el model d’estat, sobre quin model econòmic volem i sobre quins han de ser les nostres principals aliances internacionals, percep el procés sobiranista de Catalunya com una cosa de naturalesa similar al que des d’aquí impulsem: Decidir democràticament sobre el nostre futur.

En solidaritat amb el poble català, compromesos amb el dret de decidir.

Perquè no hi ha democràcia sense dret de decidir, V de “Vencerem!”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any