Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  26.06.2014  17:30

L'assaig de V de les Terres de l'Ebre, en un vídeo foto a foto

La primera prova de la mobilització de l'Onze de Setembre es va fer dissabte passat a Tortosa

Men?ame
 

Dissabte passat, la plaça de la Corona d'Aragó de Tortosa fou el primer indret on es va fer un assaig de la formació d'una V, la mobilització que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) proposa de cara a l'Onze de Setembre. Fonts de l'ANC van explicar a VilaWeb que 'com l'any passat vam fer cadenes, aquest any farem V a tot el territori'. 'Aquest assajos són molt importants, serveixen per fer bullir l'olla de cara a la Diada', afegeix l'entitat. Ara, l'entitat independentista ens ofereix un vídeo de l'assaig enregistrat en format de Timelapse (foto a foto):

Es va fer a la plaça que es coneix amb el nom dels 4 camins i la V es formarà entre la carretera que va a Roquetes i l’Avinguda de Jesús. Ho han organitzat les seccions de l'Assemblea de Roquetes, Jesús i Tortosa.

La V s'organitzarà per trams, com l'any passat

L'Assemblea, com l'any passat, considera que aquestes accions prèvies, són importants per assajar el funcionament de la formació d'una V. 'Ens organitzarem com l'any passat, per trams, logísticament serà molt semblant. Serà fàcil perquè els participants ja estan entrenats de l'any passat', diuen des de l'ANC.

La gran diferència d'enguany, és clar, és que la mobilització es concentrarà a Barcelona i no s'estendrà quatre-cents quilòmetres, i encara estan acabant de decidir com s'organitzarà: 'El recorregut encara l'hem de definir, però serà d'uns deu quilòmetres. Per tant, als trams de cinc metres, on hi podien haver cinc o deu mil persones, enguany n'hi podran haver cent o dues-centes mil, les que faci falta!'. 'Farem càlculs de superfície a partir de fórmules matemàtiques però també tindrem en compte on hi ha entrades de metro, on seran els aparcaments... Ho estem coordinant amb la guàrdia urbana de Barcelona.'

Enguany, la fotografia que més es repetirà serà l'aèria on s'hi vegi la V quan ja estigui formada. Civit explica que en cada cas es farà de manera diferent però s'haurà de tenir en compte el decret que el govern espanyol va aprovar fa tres mesos prohibint l'ús de drons.

Men?ame