El Centre Social de Sants proposa aturar l’enderroc de Can Vies i que els usuaris hi puguin tornar

  • El regidor de districte Jordi Martí es reuneix amb els representants de l'associació veïnal per desencallar el conflicte generat pel desallotjament de l'edifici

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
29.05.2014 - 19:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, s’ha reunit amb els representants del Centre Social de Sants –la històrica associació veïnal del barri– per desblocar la situació conflictiva generada pel desallotjament de Can Vies. El Centre Social de Sants ha presentat al consistori quatre propostes: aturar de forma ‘immediata’ l’enderroc de l’edifici; permetre ‘el retorn del col·lectiu d’usuaris’ a Can Vies; estudiar amb tècnics d’ambdues parts la rehabilitació de l’edifici i aturar ‘els aldarulls i la presència massiva de policia al barri’. Els veïns faran arribar les propostes al col·lectiu de Can Vies i el regidor les traslladarà al batlle a l’espera de poder reobrir el diàleg.

La seu de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) ha acollit aquest dijous a la tarda una reunió entre el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, i el Centre Social de Sants. També havia estat citat el col·lectiu de Can Vies, però no hi ha assistit cap dels seus representants, perquè en aquella mateixa hora estaven reunits en assemblea, segons ha explicat el president de la FAVB, Lluís Rabell.

El Centre Social de Sants ha posat sobre la taula quatre propostes molt clares que el president de l’entitat, Josep Maria Domingo, ha llegit: ‘aturar immediatament l’enderroc de l’edifici de Can Vies; permetre el retorn del col·lectiu d’usuaris de Can Vies; estudiar conjuntament amb tècnics d’ambdues parts la rehabilitació de l’edifici i aturar els aldarulls i la presència massiva de policia al barri’.

Domingo, que ha preferit no entrar en valoracions per no entorpir un futur procés de negociació, ha explicat que en les propers hores, tan aviat com poguessin, farien arribar les propostes al col·lectiu del Centre Social Autogestionat de Can Vies. Per la seva banda, Martí s’ha compromès a traslladar-les a l’alcaldia. El regidor del districte ha explicat que ha assistit a la reunió per respondre a la ‘crida’ de la FAVB i per ‘escoltar i conèixer les noves propostes del Centre Social de Sants esperant que s’obri el diàleg’.

El president de la FAVB ha assenyalat que la trobada tenia com a objectiu ‘desencallar la situació’ i mostrar a les parts la ‘preocupació per la tensió que ha generat el conflicte de Can Vies’. També ha demanat ‘generar un espai en què sigui creïble la negociació i el restabliment de ponts de confiança’ i ha traslladat ‘una sol·licitud a uns i altres d’enviar-se senyals potents i creïbles que hi ha voluntat de restablir aquest diàleg’. Rabell ha puntualitzat que la trobada d’aquest dijous encara no era una negociació. Ara, segons Rabell, és l’alcalde qui ‘ha de veure si pot assumir les propostes’ que ha plantejat el Centre Social de Sants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any