Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimarts  13.05.2014  20:00

Tres-cents contes per a un tricentenari: El pet

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre

Men?ame
 

Van fixar el dia del casament. L'església era plena de gom a gom, perquè eren la parella més formosa de la rodalia. Però quan va arribar la núvia va passar una cosa que no havia d'haver passat mai: ell va fer un pet mentre feia una reverència al pare de la núvia, el seu futur sogre. Tothom va riure, sense donar-hi més importància, però ell es va sentir terriblement avergonyit i va fugir. Va fugir a Amèrica, lluny de la vergonya. I al cap de deu anys va decidir de tornar. D'entrada, no el va reconèixer ningú, però de seguida ell mateix es va adonar que tothom encara recordava el seu pet. Avergonyit, va decidir de tornar a fugir... Vegeu el conte del rondallaire Albert Estengre i entendreu el perquè de tot de plegat.

VilaWeb publica cada dia de l'any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo, i per a tots els públics, de la mà d'Albert Estengre. Podeu seguir i comentar els contes a les xarxes socials amb l'etiqueta #300contes.