Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  28.03.2014  06:00

Autor/s: ACN

ERC veta la declaració institucional sobre Suárez al congrés espanyol

El president de la cambra va acabar llegint-ne una · Els republicans es van negar a signar el text perquè enaltia la transició

Men?ame
 

ERC va vetar la declaració institucional del congrés espanyol sobre la mort de l'ex-president del govern espanyol Adolfo Suárez, que necessitava la unanimitat dels grups parlamentaris per a reeixir. El president de la cambra, Jesús Posada, en va acabar llegint una a títol personal que va anar seguida d'un minut de silenci i un llarg aplaudiment. No hi van participar ni els tres diputats d'ERC ni els set d'Amaiur.

El portaveu d'ERC, Alfred Bosch, que exercia també el torn de portaveu del grup mixt, va comparèixer en una conferència de premsa per explicar que el text que els havien proposat enaltia la transició i la figura del rei espanyol, però no feia referències a la legalitat republicana ni denunciava la impunitat.

ERC estava disposada a signar un text de condol per a la família de Suárez, però no a acceptar-ne un que lloés la transició o fes valoracions polítiques. Un criteri compartit per Amaiur i el BNG, també del grup mixt.

Finalment, sense la presència dels diputats d'ERC ni Amaiur, Jesús Posada va llegir en qualitat de president un text en què expressava el 'profund i sincer sentiment de pesar' i el 'reconeixement' a la memòria i a la figura política de Suárez.