Rovira assegura que la Generalitat no necessitarà els ajuntaments per a elaborar el cens de la consulta

VilaWeb
ACN
27.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, va dir ahir que la Generalitat no haurà de menester la col·laboració dels ajuntaments per a elaborar el cens electoral de la consulta. En declaracions al programa ‘Polièdric’ de Catalunya Informació, va dir: ‘El govern té l’expertesa i disposa de prou dades per a construir el cens.’ Segons ella, si fins ara la Generalitat no ha elaborat el cens electoral és perquè Catalunya no té una llei electoral pròpia –es tramita al parlament–. ‘El 9 de novembre votarem perquè tindrem un marc legal propi’, va assegurar.

Rovira va recordar que els ajuntaments tenien l’obligació de cedir les dades del padró a la Generalitat i que, de fet, ja ho feien de manera habitual. El govern en tindria prou amb el tractament d’aquesta informació per a establir un cens electoral propi amb vista a la consulta del 9 de novembre. ‘És absolutament possible’, va insistir. La llei electoral i la llei de consultes són les dues grans normatives pendents per a poder convocar la consulta dins el marc legal català.

De la possibilitat d’elaborar el cens a través del padró ja se n’havia parlat temps enrere. De fet, el PPC ja s’hi manifestà en contra i va garantir que els seus batlles es negarien a deixar usar aquestes dades per a un referèndum que consideren il·legal. Ciutadans i el PSC també hi tenen una posició contrària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any