Barcelona, nit d’estiu

VilaWeb
Redacció
27.02.2014 - 00:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La nit del 18 d’agost de 2013, el cometa Rose va travessar el cel de la ciutat de Barcelona i va oferir un espectacle únic que no es tornarà a repetir fins d’ací a uns quants segles. Sota xiuxiuejos o a ple pulmó, començant a florir o en els darrers espeternecs, aquella mateixa nit hi va haver 567 històries d’amor. ‘Barcelona, nit d’estiu’ te n’explica sis.

Rodada amb molt poc pressupost, el film és una comèdia romàntica que, a hores d’ara en què sembla que estem de tornada de tot, no s’avergonyeix de parlar de l’amor (bé, en algun segment, també de sexe): primera virtut.

La segona característica destacable és el talent visual del seu director novell, Dani de la Orden, un nom a tenir en compte a partir d’ara. Tracta sis històries, sis maneres d’acostar-se o allunyar-se del cor, amb un muntatge hàbil per a barrejar-les. El resultat aconseguit és que mentre estàs contemplant-ne una, tens ganes de saber què els deu estar passant a la resta de personatges.

‘Barcelona, nit d’estiu’ té la frescor i l’ímpetu propis de l’equip jove que l’ha rodat sense esperar a ser beneït amb les ajudes per a posar-se en marxa. I, tot i alguna baixada molt ocasional, sobresurten la valentia de la història homosexual protagonitzada per Àlex Monner i Luís Fernández, la infinita tendresa del passatge amb Francesc Colomer disfressat (per equivocació), i la tensió al voltant d’un sopar-trampa del relat que adapta la cançó ‘Jo mai mai’, i que interpreta el seu propi autor.

Deixar-se atrapar per l’àngel d’aquesta cinta i les seues petites-grans històries és molt fàcil i agraït. El director volia sumar dos ítems: comèdia romàntica i Barcelona, perquè segons explica ‘les comèdies romàntiques sempre tenen lloc a altres ciutats com Nova York, Londres o París i em feia il·lusió contar les històries d’amor a Barcelona. Crec que tots ens vam aventurar a fer això, la pel·lícula romàntica que a molts ens agradaria veure a la nostra ciutat’.

El film és una coproducció entre El Terrat, Pilar Montoliu i Sábado Películas S.L., que es van encarregar d’estrenar la cinta amb una ronda per Catalunya, en places, esglésies i cinemes menuts, entre altres llocs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any