Rajoy diu que Íñigo Méndez va anar a Barcelona per explicar a Reding ‘de què van les coses en aquest país’

  • Íñigo Méndez havia dit, referint-se als catalans: 'Únicament els beneits discuteixen els fets'

VilaWeb
Redacció
26.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es va referir ahir durant el debat de política general a la visita que va fer la vice-presidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, a Barcelona aquest cap de setmana. Segons paraules de Rajoy, després de la petició pública de Reding perquè els governs català i espanyol negociessin ‘sense línies vermelles’ a fi de resoldre el conflicte, el secretari d’estat per a la Unió Europea, Íñigo Méndez de Vigo, es va desplaçar a Barcelona per parlar amb ella i explicar-li ‘de què van les coses en aquest país’. Cal recordar que Méndez de Vigo va tenir una sortida de to durant la conferència de Reding a Barcelona, quan va dir, referint-se al catalans, ‘només els beneits discuteixen els fets’, cosa que va originar una xiulada general a la sala. Vegeu-ne el vídeo:

Rosa Díez, satisfeta

Rajoy també va assegurar que havia parlat de Catalunya amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, i molts més dirigents polítics sobre aquesta qüestió. El president espanyol va fer aquestes manifestacions en resposta a la intervenció de la portaveu d’UPyD, Rosa Díez, que va reclamar que la vice-presidenta de la UE, Viviane Reding, rectifiqués la seva petició que l’estat i la Generalitat negociessin per resoldre la crisi política. Per Rosa Díez, no es pot negociar res sense línies vermelles perquè ‘la llei marca les línies vermelles’.

Díez va agrair al president espanyol que hagués fet un discurs ‘polític i no jurídic’ sobre Catalunya i hagués plantat cara a la consulta. També es va oferir a Rajoy per guarir una Espanya que, a parer seu, ‘té un organisme com més va més debilitat’.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any