ICV i EUiA impulsen una assemblea oberta de moviments en favor del dret de decidir i els drets socials

  • A la trobada 'Ara és demà' de Barcelona també hi participen crítics del PSC

VilaWeb
ACN
01.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’antiga fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu de Palomar és el lloc d’encontre d’una assemblea oberta a persones i moviments socials que vulguin defensar el dret de decidir i els drets socials. És impulsada pels caps de la coalició d’ICV i EUiA, Joan Herrera, Dolors Camats i Joan Josep Nuet, i crida tothom qui ‘comparteixi diagnòstic’ i vulgui construir una alternativa d’esquerra a la política neoliberal de CiU i PP.

Els coordinadors nacionals d’ICV, Dolors Camats i Joan Herrera, i el coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, veuen l’assemblea oberta Ara és demà com una manera d’articular la ‘gent d’esquerra, catalanista i demòcrata’ i fer confluir tothom qui comparteix diagnòstic amb els ecosocialistes i volen ‘donar un tomb i crear una alternativa’ al govern, tant de CiU com de PP.

La trobada és avui a l’antiga fàbrica Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona. ‘Hem de poder crear un espai per confluir i debatre, i veure si hi ha opcions de crear una cosa compartida’, deia en la presentació fa alguns dies Dolors Camats. L’objectiu és sumar tot el que ja hi ha en funcionament i proposar de fer un pas més enllà de la mobilització, ‘imprescindible’.

Línies de treball d’un procés ‘obert’

El líder d’Esquerra Unida, per la seva banda, va apuntar que la coalició buscava la complicitat ‘de la gent nova que s’incorpora en política’, més al detall, joves i gent indignada. Amb l’assemblea oberta es vol que ‘aterrin en un projecte alternatiu per derivar la seva indignació la ràbia’ i que el projecte sigui prou ‘majoritari’ per aconseguir un canvi de rumb.

‘No som nosaltres qui decidirà les línies de treball, per canviar la realitat’, sinó que el procés serà ‘obert’, deia Joan Herrera. Això sí, estava convençut que l’assemblea debatria, més enllà de l’eix nacional, sobre retallades, redistribució de la riquesa, justícia social i lluita contra la corrupció. ‘Del que no en parlen, nosaltres en parlarem i el dia 1 de febrer convertirem això en accions.’

Participació d’alguns crítics del PSC

Alguns crítics del PSC participen avui en l’assemblea oberta impulsada per ICV-EUiA. Segons l’ACN, Jordi del Rio (membre de l’executiva) i Fabián Mohedano (apartat per haver assistit en un acte d’ERC) ja hi han confirmat la participació, com també el cap d’Avancem i diputat del PSC, Joan Ignasi Elena, que ha tret importància a la seva assistència. Les altres dues cares crítiques més conegudes dels socialistes, Marina Geli i Àngel Ros, no podran participar-hi per problemes d’agenda, però han donat suport a l’acte i s’hi senten representats pels que hi aniran.

Una altra de les socialistes que hi podria haver assistit era l’ex-consellera Montserrat Tura, però treballa aquest cap de setmana. Tot i haver-hi estat convidada només de manera informal, no entenia per què ‘hi ha qui s’espanta que hi hagi diàleg i participació entre els partits’. Així, malgrat no assistir-hi, Tura és una altra de les veus del PSC que veu amb bons ulls l’acte i la presència de companys seus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any