Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  26.01.2014  18:00

Autor/s: Contrastant

Contrastant torna per analitzar el discurs antiindependentista

Men?ame
 

Després de set anys, amb ànim renovat i amb més companys de viatge, Contrastant ha decidit tornar, de la mà de VilaWeb, en un context històric molt engrescador i amb data de caducitat: el 9 de novembre de 2014. En aquest context, els mèdia tindran, com no pot ser d'una altra manera, un paper important.

En aquesta etapa Contrastant vol tornar a estudiar la premsa, però se centrarà en uns temes molt concrets: el discurs antiindependentista i el discurs independentista massa optimista. Cal deixar ben clar, amb tot, que la seva feina prioritària serà el discurs antiindependentista.

Respecte a l’objecte d’estudi, s'analitzaran les seccions de notícies i d’opinió de la premsa editada a Catalunya a més d'El País, en tant que el diari més llegit a l'estat espanyol i de referència de qualitat. Quant a l'opinió (editorials i articles d'opinió), no se centrarà pas en el posicionament de l'articulista o editorialista respecte al procés independentista, sinó que analitzarà la consistència dels arguments. És evident que les opinions són lliures. Ara, els arguments no poden ser fal·laciosos, esbiaixats o basar-se en dades qüestionables o directament falses.

Com en l’anterior etapa, Contrastant intentarà que el rigor i l’autoexigència continuïn essent fonamentals en la seva manera de treballar.