Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  06.01.2014  16:36

Autor/s: ACN

El PSC no descarta donar suport al boicot del PP contra el padró municipal per a evitar la consultar

Diu que decidirà de quina manera actuar quan hi hagi una petició formal de la Generalitat

Men?ame
 

El PSC no sap encara si participarà del boicot que el PP ha anunciat que farà a través dels seus ajuntaments negant les dades del padró a l'Idescat per evitar es pugui disposar d'un cens per a fer la consulta sobre la independència de Catalunya. En declaracions a l'ACN, el portaveu dels socialistes al Parlament, Maurici Lucena, ha afirmat que el PSC no decidirà què faran els seus batlles fins que la Generalitat no cursi una petició formal sol·licitant aquestes dades per a l'Idescat. 

'De moment, els ajuntaments no han rebut cap petició formal per part de la Generalitat per a donar el cens; fins que no rebem aquesta petició, no podem especular sobre una cosa que no ha passat', ha dit Maurici Lucena a l'ACN, ajornant així la decisió dels alcaldes socialistes per a més endavant. 

Tot i això, el PSC vol conèixer el detall de la sol·licitud que es farà des de l'Idescat i el govern català, donat que no veu clares les vies jurídiques si aquestes dades serveixen de cens alternatiu. 'Ho hem de veure, perquè no sabem en quins termes es plantejarà ni quin serà el precepte legal a través del qual la Generalitat pretén emparar la petició del cens', ha considerat, tot afegint que 'com que hi ha dubtes sobre l'epígraf legal en virtut del qual sembla que faran la petició, fins que no ho tinguem no podem reaccionar'. 

Lucena sí que ha criticat que la proposta de boicot vingui de la mà d'Alícia Sánchez-Camacho. 'El que faria bé de fer és dedicar tota aquesta energia a convèncer el PP català i el PP perquè, en lloc de proposar boicots, facin que el govern espanyol s'assegui a la taula de negociació amb el govern català per trobar una sortida raonable, democràtica i pactada al problema polític que està plantejat', ha sentenciat el socialista.