Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  01.01.2014  21:25

Autor/s: ACN

La independència de Catalunya és una hipòtesi irrealitzable i inviable, per De Guindos

El ministre d'Economia espanyol recomana 'diàleg lleial i dins la legalitat per guarir la desafecció catalana'

Men?ame
 

El ministre d'Economia i Competitivitat espanyol, Luis de Guindos, ha descartat que la voluntat de fer una consulta a Catalunya el 9 de novembre afecti negativament la recuperació econòmica de l'estat espanyol. 'En aquest moment no hi ha cap inversor racional que consideri que pot haver-hi un procés secessionista a Catalunya', ha dit en una entrevista a la Cadena Ser. Segons ell, els inversors i els agents econòmics internacionals fan les projeccions de futur amb 'hipòtesis raonables i viables' i no preveuen 'situacions irrealitzables i inviables' com una hipotètica independència de Catalunya.

De Guindos desmentia així el delegat del diari The Wall Street Journal a Espanya i Portugal, Richard Lee Boudreaux, que advertia: 'La qüestió catalana pot crear preocupació als mercats en la segona meitat del 2014.' Boudreaux, en declaracions a l'ACN, afirmava haver rebut informes dels principals agents de borsa americans que ho assenyalaven. De Guindos sí que ha reconegut que era conscient d'una 'desafecció' a Catalunya, perquè negar-ho 'seria irreal'. 'Per això crec que cal guarir-la amb diàleg lleial i dins la legalitat. La política té la solució', ha dit.

'La societat catalana sap perfectament que els processos d'integració econòmica sempre aporten prosperitat, mentre que els de desintegració acaben en una situació d'empobriment que tots volem evitar', ha assenyalat finalment.