Vicent Partal votarà independència: ‘El 2014 no és el final de la història’

  • Fa un any volien fer-nos por a l'hora de votar · Ara volen impedir el referèndum · Però nosaltres votarem independència · Avui, Vicent Partal

VilaWeb
Redacció
01.01.2014 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘A nosaltres ens ha tocat d’escriure la història, ens ha tocat aquest 2014. I aconseguirem, perquè ningú no ens ho podrà impedir, al Principat de moment, de votar sobre la independència, sobre la llibertat del país.’ Vicent Partal recorda com a les acaballes del franquisme li va caure a les mans una petita estelada, ‘la bandera de la llibertat’. I subratlla que, d’aleshores ençà, vist amb perspectiva, hem arribat molt lluny: ‘Tan lluny, que és impossible que ens puguen parar.’ Però remarca que el 2014 no serà pas el final de la història. Primer de tot caldrà fer molta feina per assolir la república catalana. Però després, i sobretot, en quedarà encara molta més per fer: ‘Haurem de construir un estat del qual ens sentim dignes’ i, a més, caldrà continuar treballant per la resta del país. ‘Ens queda molt país encara, perquè la victòria del 2014 canviarà la història de la nació, de tota la nació, no tan sols del Principat’. I per tant, rebla, ‘aquest serà un any del qual hem de gaudir, perquè s’ho mereix la feina feta tots aquests anys’.

VilaWeb ha convidat els mateixos participants de la sèrie ‘Sense por’ de l’any passat, en què Quim Masferrer, Lloll Bertran, Salvador Cardús i una desena més de veus de la societat civil van fer una crida a votar sense por, contestant amb enginy i ironia al discurs apocalíptic dels partits i de les institucions espanyoles.

A més de Vicent Partal, alguns dels protagonistes d’aquesta sèrie són Salvador Cardús, Carme Forcadell, Matthew Tree, Pere Mas, Lloll Bertran, Santiago Vidal, Màrius Serra i Txe Arana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any