Notícies

Dimarts  31.12.2013  11:33

Autor/s: Redacció VilaWeb Mollerussa

La Biblioteca Comarcal llueix el distintiu de BiblioWiki

Mollerussa ha viscut un any relacionat amb la Viquipèdia

Men?ame
 

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa ha estat guardonada amb el distintiu BiblioWiki, des del Servei de Biblioteques Públiques de Catalunya, per haver contribuït activament al desenvolupament del Viquiprojecte Biblioteques.

La distinció s'ha atorgat per l'organització de dos cursets per aprendre a editar articles a la Viquipèdia així com també creant articles des del servei.

Per materialitzar la distinció, el Servei de Biblioteques ha fet arribar als responsables de la biblioteca diferents adhesius per donar a conèixer als seus usuaris aquest reconeixement i alhora informar-los que l’equipament és un punt de referència dins el territori per ensenyar a aquells que ho vulguin com editar informació en aquesta enciclopèdia lliure a Internet.

Mollerussa i la Viquipèdia

Aquest 2013 ha estat un any en que Mollerussa ha tingut una relació especial amb la Viquipèdia.

Per una part la mollerussenca Esther Solé fou la primera viquipedista resident del sud d'Europa. A més a més, Solé és una de les promotores de la Viquipèdia a les nostres contrades, participant en les cursos de la Biblioteca Comarcal esmentats.

Per altra la capital del Pla d'Urgell fou la protagonista de la Viqui pren... la marató fotogràfica que es va centrar en fotografiar el patrimoni monumental de Mollerussa. La iniciativa del Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà amb la col·laboració de l'associació AMIC Mollerussa i Cultura i l'Ajuntament va obtenir una gran resposta fins al punt de situar Mollerussa com la segona població més fotografiada, només superada per Barcelona.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.