29.12.2013 - 14:13
Bonic és l’Urgell,
bonic i agradable,
son fruit saborós
té un gust deliciós
i és tan delectable,
que cap n’hi ha com ell.
És fruit molt variat
i de molts colors,
de formes diverses,
que com flors disperses
sadolla d’olors
l’ambient saturat.
Hi ha la pruna clàudia,
la maduixa encesa,
el préssec mollà,
pavia i tardà
i la síndria, deessa
dels camps de l’Hispània.
El dolç albercoc,
la bella cirera,
la pera glaçada,
la poma gemada,
tot fruita encisera
que hom no deleix poc.
El meló tendral,
bo i fresc com el gel,
la figa de Fraga,
les de coll de dama
i gota de mel,
de fama mundial.
L’oliva arbequina,
l’ametlla d’Urgell,
la nou, l’avellana,
la rica magrana,
que per jove i vell
és fruita divina.
El raïm grumet,
macabeu, trobat,
el malicantí,
que fan tan bo el vi
que quan s’ha tastat
s’enyora la set.
Bonic és l’Urgell,
bonic i agradable,
son fruit saborós
té un gust deliciós
i és tan delectable,
que cap n’hi ha com ell.
Isidre Cuberes Costa, «La fruita d’Urgell», El Matí, 22 de novembre de 1931, p. 15.
Foto: Marta Benavides
Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell