Notícies

Dissabte  21.12.2013  17:49

L’Assemblea de Docents, la Viquipèdia, Tomeu Martí i Gabriel Bibiloni, entre els guardonats amb els Premis 31 de Desembre

L'Obra Cultural Balear n'ha anunciat els guanyadors, que rebran el guardó el 29 de desembre

Men?ame
 

L’Obra Cultural Balear (OCB) ha presentat avui a Palma els Premis 31 de Desembre, que des del 1987 reconeixen cada any les persones i entitats que han fet una tasca important en favor de la llengua, la cultura i els trets d'identitat propis. Es lliuraran, el 29 de desembre al Teatre Principal de Palma, a la Viquipèdia, Tomeu Martí, l’Escola de Música Ireneu Segarra, Jaume Miró, el Centre de Cultura Tradicional Sarau Alcudienc, Gabriel Bibiloni, David Pagès i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears.

En concret, l’OCB ha atorgat el premi Francesc de B. Moll a la l’edició en llengua catalana de l’enciclopèdia lliure en línia Wikipedia. El premi Josep Maria Llompart, per la seva banda, ha correspost a Tomeu Martí, per la seva trajectòria com a activista lingüístic i cultural i per la seva tasca com a escriptor i periodista.

El premi Emili Darder, que distingeix una iniciativa o experiència en el camp de l’educació o el lleure, ha correspost a l’Escola de Música Ireneu Segarra de Palma, i el Bartomeu Rosselló-Pòrcel, al dramaturg, animador cultural i investigador de la guerra del 1936-1939 al llevant mallorquí Jaume Miró.

El premi Bartomeu Oliver, a una activitat cívica desenvolupada en un determinat àmbit territorial o social, s’ha concedit al Centre de Cultura Tradicional Sarau Alcudienc, nascut el 1978 com a escola de ball de bot de la delegació de l’OCB.

El premi Miquel dels Sants Oliver, que distingeix un treball editat durant l’any de la convocatòria, ha correspost a ‘Els carrers de Palma. Toponímia i patrimoni de la ciutat’, del professor Gabriel Bibiloni, i el guardó Aina Moll i Marquès s’ha concedit al filòleg David Pagès.

Finalment, la junta directiva de l’OCB ha atorgat el premi Gabriel Alomar a l’Assemblea de Docents de les Illes Balears.

En la conferència de premsa de presentació, hi han assistit el president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, i l’artista de Santa Margalida Guillem Crespí Alemany, autor de la serigrafia amb què s’obsequiarà els premiats, feta per a l’ocasió i que acompanya l’escultura ‘Paraula’, de Pere Martínez ‘Pavía’.