Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  20.12.2013  14:17

Crits de 'viva Franco' al Col·legi d'Advocats de Madrid

La degana impedeix que es voti en la junta la retirada del títol honorífic a Franco i a Primo de Rivera

Men?ame
 

El Col·legi d'Advocats de Madrid va impedir ahir que s'hi debatés i es votés una proposició d'un grup de lletrats de retirar el títol de degans honorífics a Franco i a José Antonio Primo de Rivera, fundador de la Falange. La proposta era a l'ordre del dia de la junta celebrada anit, inclosa a proposta de l'Associació Lliure d'Advocats, però la degana, Sonia Gumpert, la va retirar després d'una campanya contrària a la iniciativa feta des del diari ultra diarioya.es. La crida a impedir-ho va fer que s'hi apleguessin advocats que van insultar els promotors de la iniciativa i van cridar 'Viva Franco, Viva José Antonio'. Així ho explica avui el diari Público.

Aquest diari ha parlat amb un dels representants de l'associació que havia presentat la iniciativa, Miguel Ángel Muga, que explica els moments de tensió que hi va haver a la reunió. Muga explica que la proposta complia el requisit de tenir el suport de vint-i-cinc lletrats en actiu i d'haver estat formulada dins del termini.

La concessió d'aquests títols es va fer el 1939, just després del triomf de les tropes franquistes en la guerra del 1936-39, per part de la junta de govern provisional del col·legi.