Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  09.12.2013  06:00

Mariano Rajoy diu a Europa que no vol acceptar un referèndum ni ho pot fer

En una entrevista conjunta per a sis diaris europeus, evita de dir que Espanya vetarà Escòcia

Men?ame
 

En una entrevista que publiquen conjuntament sis diaris de tot Europa, Mariano Rajoy diu que ni pot convocar un referèndum a Catalunya ni ho vol fer. Rajoy afirma que a Catalunya no es pot convocar un referèndum com el d'Escòcia perquè 'la sobirania resideix en el poble espanyol, segons la constitució', i que si de cas s'hauria de canviar la constitució, de primer.

Afegeix que els casos d'Escòcia i Catalunya són completament diferents i evita de dir que Espanya vetaria l'entrada d'Escòcia a la UE, com va dir fa uns dies, cosa que va originar un enorme escàndol a la Gran Bretanya. Ara el president del govern espanyol només diu que 'no cal avançar esdeveniments'.

Així mateix, diu que està preocupat per si Europa, i concretament Alemanya, 'saben cap on anem' i posa en relleu la importància del pròxim Consell Europeu, que entre més temes ha de debatre sobre la unió bancària. Quant a la corrupció i el cas Bárcenas, Rajoy fuig d'estudi i diu que si algú té notes i comptabilitats diferents de les oficials això és responsabilitat personal de qui les té.  

L'entrevista la publiquen Le Monde, The Guardian, Süddeutsche Zeitung, El País, La Stampa i Gazeta Wyborcza, i forma d'una sèrie d'entrevistes conjuntes sobre temes europeus.