EUPV descobreix un contracte de 3,6 milions de l’aeroport de Castelló amb un empresari afí al PP

  • La diputada Marina Albiol denuncia la contractació de l'empresa d'Ildefonso de Miguel · L'empresari va haver de dimitir de la presidència del Canal de Isabel II per irregularitats

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Marina Albiol, diputada d’EUPV a les Corts Valencianes, ha tingut accés a l’expedient de contractació de la prestació del trànsit aeri de la torre de control de l’aeroport de Castelló. En aquest document ha pogut comprovar com Aerocas (titular de l’aeroport) adjudicava el servei a l’empresa Saerco Servicios Aeronáuticos Control y Navegación SL. Així és com ho explicava ahir Albiol: ‘En un aeroport que encara no funciona i que no se sap ben bé quan funcionarà, s’ha signat un contracte de 3,6 milions d’euros amb un empresari molt vinculat al PP de Madrid que hagué de dimitir de la presidència del Canal de Isabel II per irregularitats.’ La diputada ha registrat tot un reguitzell de preguntes interessant-se per les quantitats que ha facturat l’empresa fins avui i per determinats aspectes del contracte.

Albiol va informar ahir que l’empresa SAERCO ‘fou creada precisament dos mesos després de trobar-se obligat a dimitir de la presidència del Canal de Isabel II i era pràcticament desconeguda en el món aeroportuari’. També recordà que l’empresari, vinculat al PP, havia estat objecte d’espionatge i de dossiers a Madrid.

Així mateix, va dir que la seva formació romandria atenta a l’evolució d’aquest contracte: ‘Cada volta creiem menys en les casualitats, i els antecedents d’Ildefonso de Miguel són si més no preocupants.’

Albiol recordava que signà el contracte amb Ildefonso de Miguel Rodríguez fou l’ex-president d’Aerocas, Carlos Fabra, l’1 de juny del 2012.

Segons el contracte, SAERCO prestarà el servei en dues fases de pre-obertura –des de la signatura del contracte fins a la posada en funcionament de l’aeroport– i la fase operativa, que serà prorrogable un any més. Pels serveis de la fase ‘pre-obertura 1’ es pagaran 905.829 euros; pels de la fase ‘pre-obertura 2’, 600.000 i, finalment, per la fase operativa 1.067.796 –totes aquestes xifres no inclouen l’IVA–. En definitiva, segons els càlculs de la diputada Albiol, amb la pròrroga d’un any que preveu el contracte, Aerocas pagarà a SAERCO 3.641.601 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any